Zeeuwse bolussen

IngrediŽnten voor zeeuwse bolussen te maken:
Voor het deeg:
500 gr bloem
15 gr suiker
1/2 ei
10 gr zout
1 zakje gist / 50 gram verse gist
215 ml water 50 ml melk
25 gr boter

Voor de suiker op de bolus:
250 gr donker bruine basterdsuiker
2 tot 4 el kaneelpoeder

Werkwijze voor het maken van zeeuwse bolussen:
Alle ingrediŽnten voor het deeg exclusief de boter kneden.
Voeg de boter in kleine stukjes eraan toe en meng het deeg nogmaals.
Verdeel het deeg nu in kleine bolletjes (plakt het deeg te veel, gebruik dan bloem aan je handen).
Meng nu de basterdsuiker met de kaneel (hoeveelheid kaneel naar eigen wens toevoegen).
Pak nu een bolletje deeg en maak er een soort slang van.
Rol de slang door het suikermengsel. Het moet echt helemaal bedekt zijn.
Leg de slang op de bakplaat in de vorm van een slakkenhuis (dus opgerold).
Laat de bolussen nog 5 minuten rijzen.
Plaats het bakblik in een voorverwarmde, warme oven (225 graden celcius) en bak de zeeuwse bolussen in ongeveer 7 minuten gaar.

Klik op onderstaande foto om naar het filmpje te gaan.
Zeeuwse bolussen

Google+

Privacy- en cookiebeleid