Soesjes

Ingrediënten voor soesjes te maken:
100 ml water
Zout
50 gram boter
60 gram bloem
2 eieren

Werkwijze voor het maken van soesjes:
Als eerste breng je het water, het zout en de boter aan de kook.
Als het kookt, kan de bloem erbij.
Daarna het goed mengen totdat het een deegbal wordt en van de pan loslaat.
Wanneer het afgekoeld is, kan er beetje bij beetje de geklopte eieren erbij.
Het is belangrijk om dit snel en goed te mengen.
En blijf dit mengen totdat het deeg begint te glanzen en één geheel is.
Daarna kan je met twee lepels kleine 'hoopjes' vormen of met een spuitzak werken en het op het bakblik plaatsen.
Met water kan je de uitstekende puntjes plat drukken zodat die stukjes niet verbranden in de oven.
Dan mogen de soesjes in de onderste helft van de oven geplaatst worden, in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 10 minuten en daarna nog in de oven van 175 graden voor 20 minuten.
Misschien een variant om in de soesjes te doen: eiersalade. Erg lekker!

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid