Slagroomtaart

Slagroomtaart (7K)

IngrediŽnten voor de bodem:
6 eieren
200 gram suiker
130 gram bloem
70 gram maÔzena
zout

Werkwijze voor het maken van de bodem: Klop eieren schuimig en luchtig met de suiker.
Eimassa moet als het ware als een lint van de garde lopen.
Zeef hierboven de maÔzena en de bloem en spatel alles luchtig door elkaar met een lepel.
Vet de bodem van de ronde bakvorm (26 cm) in met boter en bestuif deze met bloem.
Doe het beslag in de bakvorm.
Bak het biscuitbeslag in een oven van 175 graden gaar in 45 minuten.

IngrediŽnten voor de banketbakkersroom:
500 mililiter melk
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
100 gram suiker
30 gram custardpoeder

Werkwijze voor het maken van de banketbakkersroom:
Melk met vanillesuiker op het vuur zetten tot het kookt.
In de tussentijd meng je de suiker, custardpoeder en eieren door elkaar.
Als de melk kookt, kun je het custardmengsel bij de melk doen.
Even laten koken tot het dik is en dan kun je de pan van het vuur nemen en laten afkoelen.
Af en toe nog doorroeren zodat er geen vel kan ontstaan.

IngrediŽnten voor de slagroom:
3 pakjes Slagroom (600 mililiter)
3 zakjes Slagroomversteviger
3 zakjes vanillesuiker

Werkwijze voor het maken van de slagroom:
Meng de slagroom met de slagroomversteviger en vanillesuiker door elkaar tot de slagroom stevig genoeg is.

Werkwijze versiering van de slagroomtaart:
Snij nu de taart in drie lagen.
Bestrijk ťťn laag met de banketbakkersroom.
Bestrijk de tweede laag met de slagroom.
Besmeer de zijkant en bovenkant met slagroom.
De rand kun je met hagelslag of nootjes versieren.
Op de bovenkant doe je nog wat meer slagroom en versier je de taart verder met wat fruit of chocoladesnippers of iets dergelijks.

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid