Ontbijtkoekvlaai

IngrediŽnten voor ontbijtkoekvlaai te maken:
Ontbijtkoekvlaai (7K) 3/4 ontbijtkoek
1 liter melk
1 ei
2 eetlepels stroop
1 eetlepel custard
koffiekopje rozijnen
donkere basterdsuiker

Werkwijze voor het maken van ontbijtkoekvlaai:
Snij de ontbijtkoek in blokjes.
Breng de melk samen met de ontbijtkoek en stroop aan de kook tot het een gladde massa is.
Roer het ei samen met de custard tot een glad geheel.
Zodra de melk, ontbijtkoek en stroop een gladde massa is, kun je de custard met ei toevoegen.
Nu kun je ook de rozijnen toevoegen.
Laat dit nog heel even sudderen en giet het dan over in een vuurvaste overschaal.
Strooi er als laatste nog een laagje basterdsuiker over.
Zet de schaal voor 45 minuten in een oven van 180 graden celcius.
Laat het geheel goed afkoelen
Plaats het nog een tijdje in de koelkast.
En nu smullen maar, dit is heerlijk als dessert of als tussendoortje.

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid