Oliebollen

IngrediŽnten voor het maken van oliebollen:
Oliebollen (7K) 2 deciliter melk
15 gram gist
suiker
250 gram bloem
1 ei
2 gram zout
100 gram krenten, rozijnen of appel
poedersuiker

Werkwijze voor het maken van oliebollen:
Maak de melk lauwwarm.
Roer de gist glad met wat suiker en wat lauwe melk.
Doe bloem en zout in de kom.
Roer nu uit het midden de vloeistof bij de bloem.
Roer alle klontjes eruit.
Voeg de rest van de melk toe.
Voeg gewassen krenten/rozijnen/gesnipperde appel toe.
Laat het beslag 1/2 ŗ 3/4 uur afgedekt op een warme plaats rijzen.
Vul een braadpan of frituurpan met zonnebloemolie en zorg dat het 180 graden heet wordt.
Vorm met behulp van 2 lepels ronde balletjes.
Laat deze in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen gaar en mooi bruin.
Bestooi ze met poedersuiker.

In plaats van bloem en gist kun je ook zelfrijzendbakmeel gebuiken. (Het beslag hoeft dan niet te rijzen.)

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid