Lasagne

IngrediŽnten voor de lasagne:
Lasagne (6K) 300 gram geraspte kaas

IngrediŽnten voor de lasagnebladen:
475 gram bloem
3 eieren

IngrediŽnten voor het maken van bechamelsaus:
120 gram bloem
120 gram boter
1,5 liter melk

IngrediŽnten voor de lasagnesaus:
2 uien
500 gram gezeefde tomaten
600 gram gehakt
1 zakje mix voor spaghetti
Bechamelsaus(die je hebt gemaakt van de ingrediŽnten net hierboven)

Werkwijze voor het maken van lasagne:
We maken de onderstaande dingen afzonderlijk van elkaar en doen het daarna in de lasagneschotel

Werkwijze voor het maken van lasagnebladen:
Bloem in beslagkom doen en eieren toevoegen. Mixen tot een flinke bal (mocht het nog te droog zijn kun je wat water toevoegen, is het te nat, dan voeg je nog wat bloem toe).
Je haalt het beslag nu door de pastamachine op stand 7.
Als je alles er doorheen hebt gehaald, haal je het er nog een keer doorheen maar zet je de pastamachine op stand 5.
Nu kun je bladen gebruiken voor in de lasagneschotel.

Werkwijze voor het maken van bechamelsaus:
Smelt in een steelpan met dikke bodem op laag vuur de boter.
Strooi de bloem erbij en roer met een garde of lepel tot een glad geheel.
Schenk er dan scheutje voor scheutje onder onophoudelijk roeren de melk erbij.
Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

Werkwijze voor het maken van lasagnesaus:
Uien in kleine stukjes snijden
Gehakt in de pan doen en met een vork ervoor zorgen dat het gehakt in kleine stukjes blijft.
Als het gehakt mooi bruin van kleur is, kun je de ui toevoegen.
Zodra de ui glazig is kun je de mix voor spaghetti toevoegen. Je voegt daarna meteen de gezeefde tomaten toe.
Als je dat even doorgeroerd hebt, voeg je de bechamelsaus toe.
Dit is een persoonlijke keus, je kunt ook de saus laag voor laag in de lasagneschotel doen.
De saus nu nog even laten koken en dan kun je hem gebruiken voor de lasagneschotel.

Vervolg werkwijze lasagne maken:
Je doet nu ťťn laag van de lasagnesaus in de ovenschaal.
Hier bovenop die je nu een laag lasagnebladen.
Je herhaald de lasagnesaus en lasagnebladen en eindigd met de lasagnesaus.
Nu strooi je de geraspte kaas over de lasagnesaus.
De schaal zet je in een oven van 220 graden celcius voor 45 minuten.
Smakelijk eten!

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid