Hartige taart

IngrediŽnten voor een hartige taart te maken:
hartige taart (8K) 450 gram bladerdeeg (of zelfgemaakt bladerdeeg)
25 gram boter
200 gram tomaten
200 gram prei
200 gram kaas
6 eieren
2 eetlepels tijm
peper
400 mililiter slagroom
250 gram spekreepjes
(springvorm met een doorsnede van 26 cm)

Werkwijze voor het maken van een hartige taart:
Ontdooi de deegplakjes of maak de bladerdeeg.
Snij de prei in reepjes en de tomaten in blokjes.
Smelt de boter in een koekenpan en laat de spekreepjes op een laag vuur uitbakken tot ze knapperig zijn.
Schep de schoongewassen prei door de tomaten.
Vet een taartvorm in met boter.
Verwarm de oven op 200 graden celcius.
Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
Doe de prei met tomaat in de taartvorm.
Doe hierover de spekreepjes verdelen. De overgebleven boter niet weg doen.
Meng de eieren, tijm, slagroom, beetje peper, overgebleven boter van spekreepjes en kaas door elkaar.
Schenk het mengsel als laatste in de taartvorm over alles heen.
Plaats de taartvorm in de oven voor 40 minuten.
De taart is warm te eten.

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid