Chocolade-ijs

IngrediŽnten chocolade-ijs:
Chocolade_ijs (7K) 500 mililiter melk
500 mililiter slagroom
40 gram cacaopoeder
200 gram chocolade (puur)in stukjes
8 eierdooiers
100 gram kristalsuiker

Werkwijze voor het maken van chocolade-ijs:
Schenk de melk en de room in een pan en voeg het cacaopoeder en de stukjes chocolade toe.
Klop het mengsel even door.
Laat het op middelhoog vuur zachtjes koken tot de chocolade is gesmolten.
Haal de pan van het vuur.
De chocolade moet perfect gesmolten zijn, er mogen geen klontjes meer in zitten.
Klop in een mengkom de eierdooiers en de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
Schenk al kloppend de chocolademelk erbij en schenk dit mengsel weer in een (schone) pan.
Laat de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen, terwijl u blijft roeren.
Haal de pan van het vuur zodra de saus dik begint te worden.
Schenk de saus door een fijne zeef.
Laat hem ten minste 2 uur afkoelen en schenk hem dan in de ijsmachine.
Serveer het ijs zodra het uit de machine komt.

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid