Appelkruimeltaart

IngrediŽnten voor het maken van een appelkruimeltaart:
200 gram (room)boter
200 gram suiker
400 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1 ei
Poedersuiker eventueel
Kaneel
3 appels
Beetje suiker (voor door de appels en het kaneel)

Werkwijze voor het maken van een appelkruimeltaart:
Als eerst schil je de appels en die snijd je in stukjes.
Daarna meng je de stukjes appel met de kaneel en de suiker.
Dan mix je de bakpoeder, bloem, boter, suiker en ei tot een geheel deeg.
Dit deeg gebruik je voor de bodem van de taart, dus verdeel het deeg over de bodem van de springvorm, maar houdt wel een klein stukje deeg over.
Dan kan je het mengsel van de stukjes appel in de springvorm er bij doen.
Het deeg dat je over had kan je als een soort kruimels dan over de springvorm strooien.
Dan kan de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 60 minuten.
Je kunt er ook nog eventueel wat poedersuiker over heen strooien.

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid