Appelflappen

IngrediŽnten voor appelflappen te maken:
Appelflap (6K) 10 plakes diepvriesbladerdeeg (of zelfgemaakt bladerdeeg)
3 appels
60 gram suiker
Kaneel
50 gram rozijnen
Suiker

Werkwijze voor het maken van appelflappen:
Ontdooi de deegplakjes
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Meng de appelstukjes met suiker, kaneel en rozijnen.
Leg, op het midden van iederlapje deeg, 2 eetlepels appelmengsel.
Maak de randen met water nat.
Sla de lapjes schuin dicht.
Druk de randen stevig op elkaar.
Leg de flappen op een natgemaakt bakblik.
Bestrijk ze met water.
Bestrooi ze met zuiker.
Plaats het bakblik in de onderste helft van een voorverwarmde, warme oven (220 graden celcius) en bak de flappen lichtbruin in ongeveer 30 minuten.

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid