Appelbollen

IngrediŽnten voor 5 appelbollen te maken:
5 plakes diepvriesbladerdeeg
5 appels
1 ei
65 gram kaneelsuiker
5 kleine blokjes roomboter

Werkwijze voor het maken van appelbollen:
Ontdooi de deegplakjes
Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor.
Plaats een blokje roomboter midden op het plakje bladerdeeg.
Leg, de appel precies op het plakje bladerdeeg waardoor het blokje boter op de plek komt waar het klokhuis was (dus in het gat).
Vul het gat verder met kaneelsuiker tot de rand.
Vouw het deegplak nu om de appel, zodat hij volledig is ingepakt.
Draai de appel om, en leg deze op de bakplaat (dus met het boterblokje het verst van de bakplaat vandaan).
Bestrijk ze met ei.
Bestrooi ze daarna nog met een beetje kaneelsuiker.
Plaats het bakblik in het midden van een voorverwarmde, warme oven (180 graden celcius) en bak de appelbollen lichtbruin in ongeveer 25 minuten.

Om het filmpje te bekijken klik je hier

Google+

Privacy- en cookiebeleid